Whocopied.me protects this content

TIPS: lige hundenumse når I bakker i fri ved fod

Har din hund tendens til at skubbe numsen ud til venstre (væk fra dig), når du bakker med din i fri ved fod. I så fald så hæng på her...

Her et et nemt lille tips, som allerede har hjulpet mange af mine kursister med netop dette lille problem.

Hvis skal have ændret hundens forventning til, hvad der kommer til at ske. Det kan vi gøre ved at lære hunden, at vi bakker den modsatte vej af, hvad dens numse peger ;)

Dvs vi tager venstreben/fod og placerer det bag det højre. Gentag indtil du kan se, at hunden bliver bedre og bedre til at følge benet skråt bagud (se ovenstående video).

Når hunden begynder at forvente at benet går skråt bagud OG den kan følge benet bedre og bedre, så er det tid til at putte lidt lige bagud på.

Start med skråt bagud. Gå derefter få skridt lige bagud (2-3 skridt) og drej derefter skråt bagud igen. Hunden skal altså lære/forvente at du afslutter bakken med at tage et skridt skråt bagud.

Har hunden denne forventning, vil sandsynligheden for at den skyder numsen den anden vej være mindre.

Dette skal muligvis gentages igen igen indtil hundens forventning er ændret. Og HUSK har den først lært at skyde numsen væk fra dig, så tager det ekstra lang tid at ændre på den vane.

Vaner er altid sværere at ændre ;)

 

Rigtig god fornøjelse med træning fra mig og Effie

Og HUSK at der altid er mange flere træningstips via BOBLEN - min medlemsklub hvor du altid får meget mere end du betaler for.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar