Whocopied.me protects this content

Har du flere hunde, så lær dine hunde at vente på deres tur

Da jeg har 4 skønne hunde, som jeg træner med, så er der meget bytte rundt mellem dem i den daglige træning. Jeg træner oftest et træningspas med den enkelte hund, og så pauser jeg hunden og bytter til næste hund. Hvor lang tid jeg træner med den enkelte hund afhænger af, hvad vi træner på, og hvor vi er i træningen.

 

Jeg er typen, som godt kan lide at tingene er lette og simple, så jeg gider ikke at gå frem og tilbage til bilen. Jeg kan derfor vælge forskellige strategier, når mine hunde ikke "på" i træningen. Jeg kan have hundene liggende uden snor, jeg kan binde hundene af, eller jeg kan have dem i bur.  Kiddo (min mellemste border collie) kan jeg let dække af, og hun bliver fint liggende uden snor. Uma kan jeg også dække af, men efter et stykke tid "glemmer" hun oftest, at hun ikke må flytte sig. Som den prinsesse Uma er, får hun derfor oftest lov til bare at tulle rundt, snuse og finde guffer i græsset, mens jeg træner en af de to andre. 

 

Effie er netop ved at lære at blive liggende uden snor, mens jeg træner en af de andre. I starten gik hun helt amok, så vi er virkeligt nået langt. Det er dog en af de vigtigste færdigheder mine hun skal kunne mestre, så vi har stadig meget fokus på dette element i træningen. At kunne være på pause uden at stresse er meget vigtigt.

 

Hun har også lært at være i bur, mens de andre træner. Det går super godt. Hun kan dog stadig godt stresse lidt op (især når jeg træner med mine kursisters hunde), så det træner vi også stadig på. Mit mål er at Effie skal kunne ligge løs, være rolig og stille, mens jeg træner andre hunde.

 

Sådan her ser træningen ud:

Effie ligger sig frivilligt ned og andre gange giver jeg giver hende en "lie down" kommando, som betyder "læg dig ned - hvordan du ligger, må du selv bestemme".

Til at starte med, da hun ikke forstod opgaven, havde jeg ingen kommando på. Tidligere har jeg trænet meget "bliv" med hende - både med omvendt lokning og med at gå tilbage og belønne. 

Da jeg startede træningen "bliv liggende, mens jeg arbejder med en anden hund", gjorde jeg opgaven meget let. Dvs træningen med den anden hund var meget rolig og stille (fx lidt skridt øvelser). Fokus er ikke så meget på den hund jeg træner - fokus er på Effie, så jeg går ofte fra den hund jeg arbejder med for at belønne Effie. Efterhånden når Effie er klar til det, så gør jeg forstyrrelserne sværere og sværere. Dvs jeg giver den mere gas i træningen med den anden hund. Fx apport øvelser, fremadsending til kegle, rundt om kegle, spring, vild leg, kaste bolde, stor afstand, nyt underlag og nye steder/miljø osv.

Hvis Effie rejser sig op, så går jeg roligt hen og lader hende ligge sig ned igen. Hun er allerede ved at forstå, at det kan betale sig at blive liggende, da man så får guffer eller leg som belønning. Nogle gange får man endda lov til at træne bagefter, mens de andre hunde kigger på ;)

 

Jeg har lavet denne lille video til jer, så I kan se, hvordan jeg har trænet "pause" med Effie.

 

 

Du får straks adgang til alt mit konkurrencetræningsmateriale og over 30 andre kurser og flere hundrede videoer via BOBLEN: https://www.playtopeak.com/boblen

 

 

FØLG LEA HER:

Instagram ♡ https://www.instagram.com/playtopeak.leanor/

Facebook ♡ https://www.facebook.com/playtopeak

Blog ♡ https://www.playtopeak.com/blog

Website ♡ https://www.playtopeak.com

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar