Whocopied.me protects this content

Sådan holder du hovedet koldt!

Mentalpower cover

Når vi kommer under pres eller bliver nervøse til en prøve, til træning eller andet, så bliver vores tænkende hjerne overrumplet af vores reptilhjerne (alt efter hvor nervøse vi bliver), og så er det altså svært at holde hovedet koldt, og huske alt det man havde planlagt.

Dette kan være virkelig frustrerende og ofte ender det med fejl eller at vores samhørighed med hunden bliver formindsket eller ophører.

 

Følg disse trin for aldrig at miste hovedet igen:

 

1. Tøm hovedet

Den vigtigste nøgle til at holde hovedet koldt og huske hvad du skal gøre på banen er at være rolig og tømme hovedet for alle mulige tanker. Når du er nervøs og laver millioner af ting på samme tid, så er der en stor risiko for at dit fokus forsvinder, og at du kommer til at lave fejl. Brug derfor et øjeblik inden du skal på banen med din hund til at tømme hovedet. Gå et sted hen hvor du kan få ro til at fokusere på dig selv og din vejrtrækning.

 

2. Forbered din krop

Når du er alene og fokuseret, så vend dit fokus indad og spørg dig selv, hvordan du har det. Hvad føler du? Hvis du er for nervøs, så brug 5 minuter på åndedrætsøvelser. Hvis du derimod ikke er nok "på", så væk din krop med nogle hop eller andet.

Når du er i "zonen" og er fuldstændig fokuseret på, hvad du skal ind og gøre, så er det tid til at visualisere. 

 

3. Visualiser, visualiser, visualiser

Visualisering er basalt set at forme en mental billede af en bestemt situation. I dette tilfælde ønsker du at skabe et klart billede eller video af din bane (det program du skal ind og lave med hunden). Jo mere du bruger dine sanser, jo stærkere og jo mere forberedt vil du være. Forestil dig omgivelserne, dommeren, hunden. Visualiser følelsen af connection med din hund. Samhørighed. Mærk hvordan I er sammen på banen. 

 

Bliv et stærkere team med din hund på banen med mental træning

 

Nu forestiller du dig, at du træder ind på banen med hunden. Mærk det som om du allerede er i gang. Det er nu det sker. Visualiser hver eneste detalje. Hvordan du kommunikere til hunden. Hvor du skal sætte dine ben. Visualiser også hvordan du er dit mest selvsikre selv. Du har styr på, hvad du skal og din kærlighed til hunden oser ud af dig. Mærk hvordan din kropsholdning udstråler selvsikkerhed, og mærk hvordan du er i kontrol.

Nu gentager du det hele igen. Se det hele for dig. Lige fra du træder ind over ringbåndet med hunden til I forlader banen igen. Gør det 3 gange! Og så slip det. Stol på dig selv og stol på, at du kan gøre det, som du har visualiseret.

 

4. Træning gør dig bedre

For at kunne forbedre dine evner til at huske information, så skal du være i stand til at fokusere på KUN 'en ting. En god måde at træne det på, kan være ved at vælge en ting, som du vil fokusere på - eksempelvis din vejrtrækning. Sæt et ur (fx 5 min) og træn at komme tilbage til dit fokuspunkt hver gang du bliver distraheret. På den måde kan du træne din evne i at forblive fokuseret på 'en ting og slippe forstyrrelser hurtigt igen.

 

HUSK hvis du ønsker at blive bedre, så må du træne bedre!

 

Læs også dette: Forventninger spænder ben

 

 

Tak for at du deler dit hjerte, stemme og tanker. Vigtigst af alt, TAK fordi du lytter til din hund.

 

Har du en ven, træningsmakker, kollega eller kursist som kunne bruge lidt ekstra hjælp? Er der er gruppe af hunde-venner som kunne bruge denne video? Please del denne post med dem.

 

Din hundeven 

Lea Nor

 

***

Lea Nor er specialiseret i mental træning for hundefører på alle niveauer og uanset sportsgren. Hun er dedikeret i sit arbejde med hundefører og instruktører for at hjælpe dem med at forstå deres tanker og opnå top-præstationer.

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar