Whocopied.me protects this content

Er point din primære målestok for succes?

Skærmbillede 2019-05-03 kl. 12.39.12

Indenfor hundesport er enetimer med en instruktør helt normalt. Vi er alle bevidste om, at det kræver træning for at blive bedre.

Men at få undervisning indenfor mental træning er stadig noget, som mange mennesker er mystificeret omkring.

Mange tror, at man skal have et "problem" for at få mental træning, men det behøver man ikke.

Mental træning er for ALLE - uanset niveau og sport.

Mental træning er præcis ligesom hundetræning. Vi træner for at dygtiggøre os. For at blive bedre. Mere robuste og vedholdende.

Mental træningen er mindst ligeså vigtigt som selve træningen af øvelser og momenter, når det gælder succes indenfor hundesport.

Lad mig dele nogle helt almindelige udfordringer, og hvordan vi kan løse dem...


UDFORDRINGEN

Meget ofte bliver vi fokuseret på vores resultater og vores point til konkurrencer. Det kan give nogle seriøse "slag" og følelsesmæssige blå mærker, da INGEN altid klare det godt.

Der vil være op- og nedture.

Hvis du har prøvet at klare det rigtigt godt til konkurrencerne, så ved du også, hvor vanedannende succes er. 

Så snart vi mærker dette, så er det nemt at blive mere og mere fokuseret på resultaterne - og mindre fokuseret på processen. 

Hver gang vi ikke opnår gode resultater, så bliver vi nemt skuffet og selvkritiske. Som følge af dette, ryger glæden hurtigt. Det sjove forsvinder. Lykke og glæde bliver direkte forbundet med topplaceringer. Dårlige resultater er lig med skuffelse, selvkritik og en mangel på nydelse. 


LØSNINGEN

I situationer som disse, vil jeg gerne begynde med det grundlæggende. Først og fremmest så er det vigtigt at forstå, hvordan vores hjerne fungerer under pres, og hvad der sker, når vi udsætter os selv for alt for meget pres.

Forstå hvordan pres påvirker dig!

Næste step er at få skabt nye vaner og mønstre.

Jeg tror på, ​​at hvis vi vil have langsigtet succes, så skal vi skabe vaner, som kan integreres i vores daglige rutiner.

Når vi er konsekvente med vores mental træning og har en fast rutine, hvor vi træner os selv, så bliver vores træning med hunden og resultaterne deraf også mere konsekvente.


Er din glæde i træningen direkte forbundet med det at producere topplaceringer?

 

 

Har du nogensinde lært eller anvendt en træningsteknik eller en øvelse, der virkelig fungerede for dig og din hund for kun at indse, at du efter lidt tid har glemt at bruge den. Du opdager en dag, at du ikke længere gør det, du har lært og som virker...

Du er ikke alene, det sker hele tiden!

Da jeg startede på min egen mentale rejse, stoppede jeg med at bruge de mentale redskaber, så snart tingene begyndte at blive lidt bedre.

Efter noget tid opdagede jeg, at jeg ikke var ligeså robust og glad længere.

Jeg lærte at gode vaner er afgørende for vedvarende succes...


PROCESSEN

For at du kan komme godt i gang, er det altså vigtigt, at du får etableret nye vaner hjemme, til træning og til konkurrencer. Et af de vigtigste redskaber, som kunne indgå i din daglige morgenrutine er taknemlighed. 

Ved at minde dig selv om, alle de sejre (store som små), som du allerede har oplevet og oplever hver dag. Vær taknemlig for din(e) fantastiske hund(e), som er i dit liv.

Når vi minder os selv om alt det gode, som er i vores liv, så begynder vores fokus at skifte fra alt det negative, som ikke fungerer til, at vi kan indse, at der allerede er en masse gode ting, som fungerer.

Din hund har naturligvis svagheder, men husk at fokusere mere på hundens styrker. Det samme gælder dig selv.

Dette giver os selv selvtillid og motivation til fortsætte med at arbejde hårdt hver dag. Fortsætte træningen og skrive træningsjournal.

Det kan lyde mærkeligt, at så enkle værktøjer som taknemlighedsøvelserne kan gøre en kæmpe forskel. Men efter nogle få uger, vil du kunne mærke en mærkbar forskel. Nogle af mine kursister oplever endda en komplet transformation. 

Udover taknemlighedsøvelserne så husk at holde fokus på processen i stedet for resultaterne.

Træn dig selv i at holde fokus på den daglige træning. Hvad er vigtigt for dig og din hund lige nu. 

Til konkurrencer så vær bevidst om din opvarming, og hav en plan for din forberedelse. Hold fokus på din connection med hunden inde på banen. Mærk din kærlighed til hunden. Dette hjælper din hjerne til at holde fokus på processen i stedet for at blive distraheret med tanker om fremtiden (dvs. resultaterne).


RESULTATET

Du får bedre resultater med din hund, og samtidigt nyder du rejsen meget mere - uanset hvad resultattavlen siger.

Det handler altså om: fokus, selvtillid og lave opnåelige mål.

Mental træning kan hjælpe dig til at lære sig selv bedre at kende (og samtidigt lære din hund bedre at kende). Du lærer, hvad der fungerer bedst for jer som team.


Læs også: Kend dit WHY


Har du en ven, træningsmakker, kollega eller kursist som kunne bruge lidt ekstra hjælp? Er der er gruppe af hunde-venner, som kunne bruge denne viden? Please del denne post med dem.


Sharing is caring!


Med masser af kærlighed 

din hundeven 

Lea Nor


Mentalpower cover.png

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar