Whocopied.me protects this content

3 måder du kan forbered dig mentalt inden du går ind på banen

Bliver du nervøs, når du konkurrerer med din hund?

Eller har du prøvet at gå ud af banen igen kun for at indse, at du ikke var ordenligt forberedt på, hvad du skulle gøre på banen.?

Måske du istedet fokuserede på prøveleder/dommer, tilskuerne, andre hunde eller andet?

Har du prøvet, at du sagde til dig selv, at din hund altid kommer først, men alligevel måtte du efter konkurrencen indse, at ambitionerne tog over, og du agerede anderledes end du plejer?

Du er ikke alene!

Heldigvis er der meget, vi kan gøre for at være mere i kontrol over, hvordan vi har det.


Her får du 3 måder, hvorpå du kan tage ansvar og blive den bedste version af dig selv, hver gang du går ind i ringen med din hund.


1. Hvad er dit mål?

Et almindeligt svar fra hundefører, når du spørger dem: "hvad er dit mål med denne konkurrence?" kan være, "at have det sjovt med min hund" , "at prøve at slappe mere af", "ikke at blive alt for nervøs" eller noget andet.

Det lyder naturligvis godt og kan virke som gode mål, men desværre er de ikke særligt tydelige.

På denne måde kan vi nemt blive distraherede, da det "at nyde det på banen" er så vagt, at det er svært at holde fokus på og så kan dine tanker, eller folk der kigger på, let distrahere dit sind og fokus.

Lav i stedet et eller maksimalt to klare mål, du gerne vil have fokus på inde på banen. Jo mere målene indeholder, at du skal fokusere på noget med din egen krop, jo bedre er de ofte. Det kan være at målet er:

"At du skal rette dig op og have en rank holdning".

"At du skal klappe i hænderne og rose din hund på en bestemt måde mellem øvelserne"

"At du skal være forbundet med din hund, og fortælle at du elsker den på banen."


Læs også: Sådan holder du hovedet koldt!


2) Procesmål

Når du først er sammen med hunden, så er det tid til at være fuldstændig fokuseret. Når du bemærker, at du stadig tænker på resultatet (point, placering osv), folkene omkring dig, eller at du er bekymret for, hvad der kan gå galt, så er du ikke helt fokuseret på din hund. Så når du bemærker, at du er distraheret, skal du gå tilbage i din boble med hunden. Træk vejret dybt og vær tilstede i øjeblikket og fokuser på det, du kan påvirke lige nu - dvs din forbundethed med hunden eller din egen krop.


Læs også: Connect med din hund


3. Visualiser 3 gange

Når du går på banen, skal du sørge for, at du har en meget klar plan fra det øjeblik, du kommer ind på banen indtil det øjeblik, du går ud igen. Jo tydligere din plan er, jo lettere vil det være at holde fokus. Når du har set konkurrenceringen og set banegennemgangen og måske også set et par andre hundefører gennemføre banen (hvis muligt), så er det tid til at visualisere din plan 3 gange. Den bedste måde du kan gøre dette på er, at bruge alle dine sanser. Du kan høre prøvelederen kalde dig ind på banen, mærke din hund, og se hvad du skal gøre i dit sind.

Jo mere levende du forestiller dig at du og hunden gennemfører banen, jo mere aktiveres neuronerne i din hjerne og sender klare beskeder til din krop. På denne måde bliver det lettere at gøre det igen i det virkelige liv. Efter du har visualiseret banen og alle øvelserne tre gange, så giv slip på det og stol på, at du vil gøre, som du forestillede dig.

Vi kan træne hårdt på den tekniske træning med hunden. Vi træner og arbejder hårdt på at blive dygtigere og lære hunden øvelser. Vi forbereder hunden til konkurrencer, men hvis vi ikke selv er i stand til at håndtere pres, eller vi ikke har trænet os selv til at forblive fokuseret i øjeblikket, så bliver vi det svage led i teamet med hunden.

Vores succes som team med hunden afhænger i høj grad af vores mentale evner. 

Har du en ven, træningsmakker, kollega eller kursist som kunne bruge lidt ekstra hjælp? Er der er gruppe af hunde-venner, som kunne bruge denne viden? Please del denne post med dem.

Sharing is caring!

Med masser af kærlighed 

din hundeven 

Lea Nor

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar