Whocopied.me protects this content

Det kræver træning for mennesker at være i nuet. Hundene er der bare...

Skærmbillede 2020-01-03 kl. 14.52.22

Jeg sidder i min sofa med hundene omkring mig og skriver dette. Det vil sige Effie, Noell og Lucy er ved siden af mig mens Uma ligger på hendes yndlingspude foran pejsen og sover.

Et af mine mål for 2020 er at hyrde mere med Lucy og Effie. Jeg overvejer om Noell måske også skal have lov, men det må tiden vise. Noell har siden jeg fik hende 8 uger gammel haft smerter on and off i hendes lænd. Hun er stadig "sart" omkring hendes krop, men hvis den kan holde til det, så er hun også med i planen om mere hyrdearbejde i 2020. 

Vi er næsten lige kommet hjem efter Lucy og Effie havde en virkelig god træning på fårene. Jeg følte mig rolig og fokuseret under begge pigers træning.

Jeg elsker at hundene og fårene er så “kontante”. Jeg kan ikke tage deres reaktioner personlige. Jeg ved at de blot reagerer på det, jeg gør og ikke gør. Når jeg er for langsom, har dårlig timing eller andet, så viser de mig det. Det er simpelt og enkelt og meget lærerigt. 

I dag har jeg trænet at være med det, som er lige NU! At være tilstede i dette NU!!!

Jeg vågnede i morges og kunne mærke det i hele min krop. Jeg kunne mærke, hvordan jeg normalt kan blive stresset, og hvordan jeg ofte har lyst til at stikke af fra det NU jeg er i. Når min islandske fårehund Uma gør, så vil jeg have hende til at holde op, da jeg ikke tror, jeg kan være glad før hun holder op. Det er ikke sandt.

Jeg kan blive stresset, fordi jeg tror jeg skal nå en masse, og før jeg har "nået" det, kan jeg ikke blive glad. Jeg har en indre stemme i mit sind, som fortæller mig en historie om, at jeg ikke kan være glad i dette NU. Jeg må skynde mig videre til det næste, i håb om at jeg finder lykken derude i fremtiden. 

Det er ikke virkeligt. Der findes kun dette NU. Alt andet er historier inde i vores hoveder. Når jeg lever i fortiden eller i fremtiden, så lever jeg i en historie, præcis ligesom jeg kan se serier på Netflix. Det er ikke virkeligheden. Når vi tror på historierne i sindet, så lever vi i en "uægte" verden. Vores historier kan virke så sande, men det er vores job at møde vores tanker med forståelse og kærlighed. Vi skal stille spørgsmål om, de er virkelige. 

Jeg elsker hundene for at være så rene i energien. De lever kun lige nu og her. Når vi går tur sammen, så løber de og leger, graver efter mus, snuser, spiser harelort og meget mere. De nyder turen og er tilstede lige der og nu. De tænker ikke på, hvad de skal lave senere, eller om jeg (Lea) har husket at tage mad op til dem fra fryseren. De er bare lige der.

De har ikke alle disse tanker, som kan stresse os mennesker. Ofte når vi går tur, så kan jeg tænke på mange andre ting. Mine tanker kan flyve afsted. Så er jeg i Netto, så taler jeg med min mor, så er jeg ved at ordne noget arbejde, så er jeg i min barndom... osv osv osv. Mine tanker flyver og er alle mulige andre steder end lige her og nu..

I morges vågnede jeg med at dette var meget tydelig for mig. Jeg skrev det ned...


"Jeg vil flygte fra dette NU, da jeg er overbevidst om, at jeg skal videre til det næste NU - et bedre NU.

Lykken findes ikke her, lykken findes derude..."


Spørgsmålet som møder denne tanke er:

Kan jeg virkelig vide, at det er sandt?

Svaret er naturligvis nej. Nej det kan jeg ikke vide. Måske jeg dør lige om lidt. Kan jeg være glad nu, ikke om 10 minutter, ikke i morgen - men lige nu... Jeg ved ikke hvad der sker om lidt, i morgen eller på noget andet tidspunkt. Der findes kun lige nu. Dette nu. Alt andet er historier i mit hoved. 


Hvordan reagerer jeg, når jeg tror, at der er noget bedre end dette?

Jeg bliver stresset, frustreret og vil gerne skynde mig videre.


Hvem ville jeg være uden min historie om, at dette NU ikke er det bedste?

Jeg ville være rolig. Jeg ville nyde det. Jeg ville være glad. Jeg ville være mig selv. Jeg ville være tryg.


Mine affirmationer jeg har sagt til mig selv siden i morges er:

Jeg elsker dette NU. Der findes kun dette NU, og jeg nyder det fuldt ud. Jeg får det bedste ud af det. Jeg vil ikke gå gik af det mindste øjeblik. Jeg er tilstede. Jeg lever lige her og nu. Jeg er tryg lige nu. Jeg er lykkelig. Jeg er glad. Jeg mærker kærligheden lige nu. Verden, Universet, naturen og mit sind vil mig det bedste. Jeg er taknemlig. Jeg elsker mig selv. Jeg elsker dig. Jeg er stærk. Jeg lever lige NU. Dette er mit smukkeste øjeblik. Jeg mærker det som er. Jeg reagerer på det som er. Jeg elsker det som er.


I træningen med hundene betyder det, at når hunden viser mig at noget er svært, så træner vi på det lige nu. Jeg forsøger at forstå, hvad præcist det handler om, så vi kan træne det.

Lige der på marken, i regnen, med fårene og hunden. Lige der gælder, der kun dette NU.

Hvad jeg elsker ved NUET er, at det altid er en ny begyndelse.

 


Uanset hvor dette finder dig i verden, så sender jeg dig mit venskab.

Et stort JA til 2020, hvor jeg håber, at du når i MÅL med dine drømme.


Læs også hvordan du lærer at sætte mål - OG opnå dem!!!


Din hundeven 


Lea

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar