Whocopied.me protects this content

Lær din hund at lege

Det er bestemt ikke alle hunde som tænder på at få smidt at stykke legetøj i hovedet. Heller ikke selv om det er lavet af lækkert blødt pels og har kostet en formue ;)

 

Kan du huske da du var barn og kunne lege i timevis med den mærkeligste lille ting, som du forestillede dig var en sjælden fugl, en racer bil, din hemmelige ven eller andet.

 

Nogle hunde har let ved denne forestillingsevne. Noget bevæger sig, det er et "kanin", som jeg skal fange eller nedlægge eller kæmpe om.

 

Andre hunde kræver lidt mere overbevisning, før de falder for den ;)

 

MEN alle hunde er født med en indre "jæger", og et instinkt om at overleve (dvs spise mad og reproducere). En jæger som brugte sine instinkter til at skaffe mad. Søge efter det, jage det, dræbe det og beskytte "det dræbte", så uønskede gæster ikke stjal det.

 

Det er denne jæger vi skal have bragt til live med legen, og det gør vi blandt andet ved at bygge videre på din hunds mad-drive...

 

Selv om vores hunde lever et "luksus" liv nu, så foretrækker hunde stadig at arbejde for maden.

 

Når de bruge energi på at: jage, søge, finde, nedlægge maden, så kommer hundene i "seeking mode."

 

"Seeking" er en af de grundfølelser, hvor hundene er mest åbne og modtagelige for læring og træning.

 

"Animals like food – but the crave seking" - Karolina Westlund, phD

 

Hunde foretrækker at lede efter, jage eller på anden vis at "arbejde" for maden i stedet for at få det foræret…

 

Når hundene er i "seeking mode", så bliver der frigivet dopamin i visse dele af hjernen.

Seeking mode = Dopamin fix ;)

 

Så mit absolut vigtigste grundprincip i at arbejde med godbidder/mad er at belønningen kommer, når hunden giver energi og virkelig viser mig, at de gerne vil have maden. Det hele handler om, HVORDAN vi bruger belønningerne - uanset om det er mad eller legetøj...

 

Jeg har observeret, at når jeg leger med maden, kaster det, gemmer det, lader hunden jage det, så får maden mere værdi og hunden udviser større interesse.

 

Hundens indre jæger bliver vækket, og den kommer i seeking mode. På den måde kan "seeking mode" blive transformeret til fart og gejst i træningen.

 

Jeg har lavet denne lille video til dig, hvor du kan se, hvordan jeg tænder hundens seeking mode og transformerer det til energi, fart og trækkeleg.

 

I videoen leger pigerne og jeg med vores yndlings foodbag, som i virkeligheden er en snack dummy. Du kan få den hos dummyshoppen.dk

 

Hvis du vil lære mere om legen, så kom med på mit legekurset. Læs mere HER

 

Tak fordi du ser med. Tak for dette fantastiske netværk vi har sammen.

 

Du er meget velkommen til at dele videoen, så vi sammen kan få udbredt legen mere og mere :)
 

Det er KUN DIG, som ved hvad dit kriterie er. Hvad dit mål er. Hvad du drømmer om med din hund. Det er dig som sætter baren for, hvad der er muligt for dig og din hund.

 

Husk at vi hepper på dig hele vejen

 

The Team

Lea, Uma, Effie, Noell og Lucy

 

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar