Hunde er kærlighed

BT5Q7031 (1)

Din hund elsker dig. Og alle de små vaner din hund har, viser det tydeligt. 

Jeg sidder i sofaen og skriver denne mail til dig, og ved min venstre side ligger Effie (min border collie på 4 år) og sover tæt op ad mig. På min højre side ligger Lucy (min border collie på 2 år), ved mine fødder ligger Uma (min islandske fårehund på 10 år) og bag mig ligger Noell (min border collie på 3 år). Nærmest uanset hvad jeg laver, så følger de mig. Gør jeg klar til at gå i seng, så går de alle med ind i soveværelset og venter på, at jeg kommer.

Sådanne kærlige adfærd der viser, at de elsker at være tæt på mig, er jeg sikker på, at du også kender fra din hund.

Faktisk viser forskningen os at vores hunde elsker os. Hund - menneske relationen kan være noget helt specielt og fyldt med gensidig kærlighed.

Denne ubeskrivelige nærmest uendelige kærlighed til deres menneske er unikke for hunde. Nyere forskning viser, at hunde virkelig er kærlighed. Jeg kan varmt anbefale bogen "Dog is Love" af Dr Clive D. L. Wynne. Via banebrydende videnskabelige eksperimenter og historiske beviser modbeviser han at hunde besidder en unik form for intelligens. I stedet viser han os, at kærlighed er essensen af hund - alt fra deres haler og ansigter til deres hjerner og hormoner - selv deres DNA viser at de elsker os. 

Os som lever med hunde, træner hunde, dyrker sport med hunde vi ved det instinktivt. Vi kan mærke det i alle celler i vores krop. 

Menneske-hund relationen er noget helt særligt. Unikt. Og jeg elsker det. Jeg elsker mine hunde højere, end jeg kan beskrive med ord. 

Det er en min største drivkraft i mit arbejde med hunde og hundefører. Det er kærligheden. Kærligheden mellem hund og fører. Det unikke bånd. 

Takefumi Kikusui m.fl fra Azabu Universitetet i Tokyo har lavet utallige studier, der belyser hund-menneske relationen. De har blandt andet målt neurokemiske stoffer hos hundefører og hunde, mens de interagerede sammen. Det som er helt vildt fantastisk er, at forsøget viste, at oxytocin- niveauet steg hos både hunden og mennesket, når de kiggede hinanden i øjnene. Oxytocin er også kendt som 'kærlighedshormonet'. Oxytocin giver en følelse af lykke og velvære, og derfor menes det at have betydning for, når mennesker knytter tætte bånd. Og dette er kun toppen af isbjerget - efterfølgende har flere og flere studeret og forsket i netop dette. Kærligheden mellem hunde og mennesker er ikke kun noget vi kan mærke. Det særlige bånd. Den særlige relation er videnskabeligt bevist.

Jeg glæder mig til at gå mere i dybden med, hvordan hund-menneske relationen er unikt, og hvad vi kan gøre for at gøre den endnu stærkere.

På foredraget "Din Hund Dit Spejl", dykker jeg mere ned i, hvordan vi som mennesker og hundefører påvirker vores hunde. Hvordan hunden spejler os.

 

Læs mere om foredraget HER > https://www.leanor.dk/din-hund-dit-spejl 

 

Jeg dykker også ned i forskellige hundepersonlighedstyper og hund-menneske-relationer. Jeg er medforfatter på en hunde-bog, som jeg er ved at skrive sammen med Ditte Young og Helle Hoffmann. I denne fantastiske og dybdegående bog beskriver vi også hundepersonlighedstyperne, og det er en uddybning af disse jeg gennemgår på foredraget med mine erfaringer og oplevelser. 

 

På foredraget deler jeg mine egne personlige historie om, hvordan mine tidligere hunde har spejlet mig, og hvordan mine nuværende hunde konstant lærer mig nyt om dem og mig. 

 

Det er et foredrag, der lægger op til refleksion og eftertanke. Jeg giver dig brugbare redskaber til at skabe en tættere relation og få succes i din træning! 

 

Foredraget afholdes i Pavillonen på Herthadalen (Slangealléen 1 · 4320 lejre) 

Pris: kr. 495kr. inkl. moms

Prisen inkluderer the, kaffe og lækker kage fra restaurant Herthadalen. 

Dato: 19. marts 2020 

Tid: kl. 18.00 – 21.00

Du tilmelder dig via dette link: https://www.leanor.dk/purchase/97178-Din-hund-Dit-spejl

 

OBS Husk at du som Boblen-medlem får rabat. Skriv til mig på hello@playtopeak.com

 

Din hund dit spejl.png

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar